Met je ‘copain’ deel je het brood

bread-1510155__340

Laatst las ik waar het Franse woord ‘copain’ vandaan komt. Copain betekent vriend, makker, kameraad en komt van het delen van het brood: co-pain. Samen eten schept een band. Het geeft een personal touch aan zakelijke contacten en collega’s leren elkaar eens op een andere manier kennen. Misschien is dat ook wel het geheim van zakelijke events in steden als Maastricht, Antwerpen of Gent. Stuk voor stuk plaatsen waar je lekker kunt eten.

Je ziet het steevast in onze reviews. In de evaluaties van onze evenementen gaat het niet alleen over de intensieve teambuilding, het leuke spelprogramma of de inspirerende presentatie, maar altijd over het eten en drinken. De keuze van de locatie, de bediening en natuurlijk de kwaliteit van het eten en drinken zelf. Alles moet kloppen aan een event. De bedoeling moet vertaald worden in een plezierige beleving. Tot in de puntjes georganiseerd en met de juiste horeca-stop op de juiste plaats. En dan komt het aan op de 3 K’s: keuze, kwaliteit en kennis.

In de plaats waar het event plaatsvindt moet er voldoende keuze zijn, hoe ruimer het aanbod is, hoe beter je een passende gelegenheid kan kiezen. Kwaliteit heeft alles te maken met culinaire traditie, de hoge standaard en de ambitie om elke gast goed te verzorgen. En er kan nog zoveel aanbod zijn, als de intermediair onvoldoende kennis heeft van de ins en outs van zijn stad, dan stuurt hij elke groep naar dezelfde horecagelegenheden. Dat zie je vooral bij landelijke aanbieders die thuis zeggen te zijn in alle steden.

Bourgondische steden als Maastricht, Antwerpen en Gent hebben alles wat nodig is om een zakelijk event tot een succes te maken. Prachtige historische binnensteden en een heel ruim aanbod van cafés en restaurants om het brood met elkaar te delen. Collega’s worden er copain.

Blog door Paul ’t Lam

paul 't lam